Cukrárna

KOKOSOVÉ MUFFINY

Přicházíme s novým dietním receptem na muffiny, které jsou navíc i bez lepku.  

SUROVINY:

  • 3 celá vejce
  • 3 bílky
  • 150g jáhelné mouky
  • 30g kokosu
  • 1 pol. lžíce holandského kakaa
  • stévie dle chuti

PŘÍPRAVA:

Vejce a bílky rozšleháme, přidáme všechny ostatní suroviny a vyšleháme v řídké těsto. Vzniklé těsto nadávkujeme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180° po dobu 20 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY všech muffinů dohromady:

Bílkoviny: 52g
Sacharidy: 124g
Tuky: 40g

Pro zjištění hodnot jednoho muffinu vydělíme tyto nutriční hodnoty počtem kusů muffinů.


MALINOVÝ TVAROHOVÝ DEZERT

Vyzkoušejte tento náš jednoduchý dezert, který narozdíl od těch běžných můžete jíst bez výčitek svědomí. Ovoce lze použít jakékoli. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 4vejce
  • 70g pohankové mouky
  • 200g malin (nebo jiného ovoce)
  • 3 x 250g netučný tvaroh (3 kelímky)
  • 2 x Milko jogurt jahoda
  • stévie v prášku dle chuti (přírodní sladidlo)

PŘÍPRAVA:

Všechny ingredience kromě ovoce smícháme dohromady. Polovinu vzniklého těsta nalijeme do formy, na to naklademe ovoce a přelijeme druhou polovinou těsta. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30-40 minut. Poté necháme vychladnout a dáme do lednice na několik hodin, dokud dezert neztuhne. Doporučujeme péct v dortové formě nebo na menším plechu.

NUTRIČNÍ HODNOTY celého dezertu:

bílkoviny: 161g
sacharidy: 199g
tuky: 30g


FITNESS BANÁN V ČOKOLÁDĚ

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 1 banán
  • soya alpro desert
  • 20g vlašských ořechů

PROTEINOVÉ PUSINKY

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 3 vaječné bílky
  • 1 odměrku proteinu (my jsme použili vanilkový)

PŘÍPRAVA:

Do vaječných bílků přidáme protein a vyšleháme v tuhý sníh. Z hotové hmoty pomocí lžíce (nebo sáčku) tvarujeme pusinky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 10 minut (do zlatova).


FAZOLOVÝ DORT

Předělali jsme recept na fazolové brownies tak, aby byl vhodný do redukčního režimu, a byli jsme velmi mile překvapeni výsledkem. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 500g červených fazolí v nálevu
  • 200g banánu
  • 2 celá vejce
  • 2 bílky
  • stévie dle chuti
  • 1 prášek do pečiva
  • 50g celozrnné mouky
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 40g 85% čokolády
  • 1 čajová lžička řepkového oleje
  •  trochu mouky na vymazání a vysypání formy

POSTUP:

Fazole zcedíme a propláchneme pořádně vodou. Všechny ingredience kromě čokolády dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Těsto přelijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Nakonec posypeme nastrouhanou nebo nasekanou čokoládou. Pečeme na 170-180 stupňů asi 25 minut. Hotový koláč rozkrojíme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 kusu:

sacharidy 16,5g
bílkoviny 14g
tuky 4,6g


FITNESS ŽEMLOVKA

Přicházíme s receptem na žemlovku, který jsme upravili tak, abyste ho mohli i v dietě.  

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 2ks (80g) celozrnného pečiva
  • 2 celá vejce
  • 2 bílky
  • 1 větší jablko
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 0,3 - 0,5l (podle potřeby) nízkotučného mléka
  • stévie a skořice dle chuti

PŘÍPRAVA:

Pečivo si nakrájíme na menší kousky a polovinu dávky vyskládáme na dno nádoby na pečení, kterou lehce vymažeme řepkovým olejem nebo vyložíme pečícím papírem (my použili silikonové formičky na muffiny - silikon není třeba vymazávat). Připravíme si mléko, které osladíme stévií a pokapeme pečivo tak, aby bylo mlékem dost nasáklé. Dvě vejce vyšleháme s tvarohem, osladíme stévií a polovinu vzniklé směsi namažeme na pečivo. Na tvaroh pak vrstvíme nastrouhané jablko, posypeme skořicí, opět namažeme tvaroh, pak zbylou porci pečiva, zakápneme oslazeným mlékem a dáme do trouby. Pečeme na 170-180 stupňů asi 20-30 minut. Chvíli před dopečením si vyšleháme sníh z bílků, kterým potřeme žemlovku, zasypeme skořicí a pečeme do zlatova.

TATO PORCE OBSAHUJE:

bílkoviny: 48g, sacharidy: 106g , tuky: 13,5g 


DIETNÍ CHLEBA S DŽEMEM

Máte rádi chleba s máslem a marmeládou a chtěli byste si jej občas dát i v dietě? Zkuste tuto alternativu.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 150g (3 krajíce) žitného chleba
  • 30g odtučněný tvaroh
  • 50g Alnatura borůvkový džem BIO

Chutná stejně jako chleba s máslem a marmeládou, ale najednou zmizely z jídla přebytečné nezdravé tuky, podíl jednoduchých cukrů enormně klesl a i celkový počet sacharidů je teď na výrazně nižší úrovni, přibyla trocha bílkovin.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

bílkoviny: 15g, sacharidy: 92g, tuky: 2g


DIETNÍ TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 100g jemných ovesných vloček
  • 100g žitné mouky
  • 90g čokoládového proteinu (3 odměrky)
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 celá vejce
  • 2 bílky
  • 400g třešní
  • stévie sladká v prášku dle chuti (1 polévková lžíce)
  • 300ml vody

PŘÍPRAVA:

Vejce a bílky rozšleháme, přidáme vodu, za stálého šlehání přidáváme vločky, žitnou mouku, protein, prášek do pečiva a stévii. Vzniklé těsto přelijeme na plech vymazaný řepkovým olejem. Na povrch těsta pokládáme třešně. Poté dáme péct do trouby na 170°C po dobu přibližně 20 minut. Vychladlou bublaninu nakrájíme na 12 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Bílkoviny: 9,5g
Sacharidy: 16g
Tuky: 2,5g


ČOKOSUŠENKY

Vychutnejte si strhující zážitek chuti opravdové čokolády v podobě těchto sušenek s nutričními hodnotami podobnými zeleninovému salátu.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 2 celá vejce
  • 2 bílky
  • 200g jemných ovesných vloček (drcených)
  • 100g pohankové mouky
  • 30g strouhaného kokosu
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 2 čajové lžičky skořice
  • stévie sladká dle chuti

PŘÍPRAVA:

Všechny ingredience vložíme do mísy a ručně zpracujeme v tuhé těsto. Tvoříme sušenky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g:

bílkoviny 17g, sacharidy: 48g, tuky: 10g


DIETNÍ MRKVOVÉ MUFFINY

Vymysleli jsme pro vás další dietní recept z řad populárních muffinů.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 3 celá vejce
  • 2 bílky
  • 150 celozrnné mouky
  • 400g nastrouhané mrkve
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 2 odměrky (celkově 60g) proteinu, v našem případě čokoládového
  • 50g nasekaných vlašských ořechů
  • 100ml vody

PŘÍPRAVA:

Vejce a bílky rozšleháme, přidáme mrkev, ořechy a vodu, zamícháme a vytvoříme tak řídkou směs. Protein, skořici, prášek do pečiva a mouku smícháme dohromady a po lžičkách přidáváme za stálého šlehání do již připravené směsi. Vzniklé těsto nadávkujeme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180° po dobu 20-25 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY VŠECH MUFFINŮ:

Bílkoviny: 99.2g
Sacharidy: 150,1g
Tuky: 53,4g

Pro zjištění hodnot jednoho muffinu vydělíme tyto nutriční hodnoty počtem kusů muffinů.

Při snaze o co nejmenší procento tuku v těchto muffinech by stačilo vynechat ze surovin ořechy a tuky by pak byly 22,4g tuku ve všech muffinech dohromady.


DIETNÍ VELIKONOČNÍ BERÁNEK

Není to sice to nejdietnější jídlo, které jsme kdy vymysleli, ale "dá se jíst" s úsměvem, aniž by u každého polknutí člověk se slzou zavzpomínal na "plnotučnou" původní verzi. A oproti klasickému velikonočnímu beránku je to i tak extrémně dietní verze.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 150g jáhelné mouky
  • 50g jemných ovesných vloček
  • 4 vejce
  • 170g banánu (2 menší kusy)
  • 150g jablko
  • 50g cukru (pro dietnější nutriční hodnoty jej nahraďte stévií)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 malá lžička skořice

PŘÍPRAVA:

Vejce vyšleháme do husté pěny. Přidáme nastrouhaný banán, jablko a cukr (nebo stévii), promícháme a za stálého šlehání přidáme mouku, vločky, prášek do pečiva, skořici, pořádně promícháme. Vzniklé těsto přelijeme do formy beránka, kterou jemně vymažeme řepkovým olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů 25-30 minut. 


DIETNÍ CHEESECAKE

BUDETE POTŘEBOVAT:

TĚSTO:

  • 15g kokosového oleje (2 čajové lžičky)
  • 150g pohankové mouky
  • 20g jemných ovesných vloček (drcených)
  • 1 celé vejce
  • 1 bílek
  • 1 čajová lžička nastrouhané citronové kůry
  • stévie sladká dle chuti

KRÉM:

  • 250g sýru Ricotta
  • 750g odtučněného tvarohu
  • vanilkový lusk
  • citronová kůra a šťáva z menšího citronu
  • stévie sladká dle chuti
  • želatina v prášku

PŘÍPRAVA:

TĚSTO:

Všechny suroviny na těsto dáme do misky a ručně propracujeme v tuhé těsto. Potom rozprostřeme těsto do formy lehce vymazané řepkovým nebo kokosovým olejem. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Po upečení necháme vychladnout.

KRÉM:

Ricottu, tvaroh, stévii, citronovou kůru a šťávu vložíme do větší mísy. Vanilkový lusk rozřízneme a zrníčka z něj rovněž přidáme do mísy. Zbylý lusk zalijeme 0,1l horké vody a necháme vyluhovat cca 10 minut. Poté vytáhneme lusk a výluh vlijeme do mísy s Ricottou, tvarohem, stévií, citronovou kůrou a šťávou. Vše vyšleháme v krém. Nakonec si připravíme želatinu bez příchutě a vmícháme ji do krému. Krém pak nalijeme do formy s již připraveným těstem a dáme vychladit. Nakrájíme na 8 kusů. 

NUTRIČNÍ HODNOTY jednoho kusu:

sacharidy: 17g, bílkoviny: 17g, tuky: 7,5g


DIETNÍ KOLÁČE

Nabízíme recept na dietní koláčky. Jsou vhodnou variantou pro snídani nebo dopolední svačinu.

BUDETE POTŘEBOVAT (TĚSTO):

  • 300g celozrnné pšeničné mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 140g řecký jogurt milko borůvka (1 kelímek)
  • 1 vejce
  • 0,04l vody
  • stévie dle chuti

BUDETE POTŘEBOVAT (NÁPLŇ):

  • 250g tvarohu
  • stévie dle chuti
  • 150g dia kompot broskve

PŘÍPRAVA:

Ingredience na těsto dáme do jedné mísy, ručně zpracujeme v tuhé těsto. Nakrájíme ho na 10 stejných kousků, ze kterých tvarujeme koláče. Tvaroh smícháme se stévií a dáme trošku výsledné směsi na každý koláč. Nakonec ozdobíme broskví nakrájenou na plátky. Pečeme na pečícím papíře v troubě na 180 stupňů 20 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 koláčku:

Sacharidy: 25g
Bílkoviny: 8g
Tuky: 1,4g


CUKETOVÝ KOLÁČ

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 2 bílky
  • 3 celá vejce
  • 400g pšeničné celozrnné mouky
  • 4 odměrky proteinu (my jsme použili 90%)
  • 400g nastrouhané cukety
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • 0,3l vody

PŘÍPRAVA:

Vejce a bílky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhanou cuketu, vodu a promícháme. Mouku, protein, prášek do pečiva, skořici a kakao smícháme dohromady a vmícháváme do těsta. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Hotový koláč nakrájíme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY pro 1 kus:

bílkoviny: 23g, sacharidy: 38g, tuky: 4g


BANÁNOVÝ KOLÁČ

BUDETE POTŘEBOVAT:

KORPUS:

  • 120g banánu (1 středně velký banán)
  • 3 vejce
  • 0,3l vody
  • 250g celozrnné mouky
  • stévie sladká dle chuti
  • 1ks prášek do pečiva

TVAROH:

  • 250g odtučněného tvarohu
  • 120g banánu (1středně velký banán)
  • 2 vejce
  • stévie sladká dle chuti

PŘÍPRAVA:

KORPUS:
Vejce vyšleháme s nastrouhaným nebo rozmačkaným banánem. Přilijeme vodu a po lžících pomalu vmícháváme mouku s práškem do pečiva. Dosladíme stévií a přelijeme do formy.

TVAROH:
Rozmačkaný banán rozmícháme s tvarohem, vejci a se stévií. Přelijeme do formy na korpusové těsto. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut (zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí). Po upečení nakrájíme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 kusu:

sacharidy: 28g, bílkoviny: 10g, tuky: 5g

 


OŘECHOVÁ BUCHTA S BROSKVEMI

BUDETE POTŘEBOVAT:

PRVNÍ VRSTVA TĚSTA:

  • 300g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 0,4l vody
  • 100g nasekaných lískových ořechů
  • stévie dle chuti
  • 1 prášek do pečiva

DRUHÁ VRSTVA TĚSTA:

  • 250g odtučněného tvarohu
  • 2 vejce
  • stévie dle chuti

OVOCE:

  • Broskvový dia kompot

PŘÍPRAVA:

PRVNÍ VRSTVA TĚSTA:

Vločky rozmixujeme s vodou a přelijeme do větší misky. Přidáme vejce, ořechy, stévii a prášek do pečiva a šleháme metličkami.

DRUHÁ VRSTVA TĚSTA:

Tvaroh s vejci a stévií vyšleháme metličkami. První směs přelijeme do vymazané formy (jemně potřené olivovým olejem) a na ní pomalu přeléváme směs druhou. Nakonec poklademe broskve. Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut (zkoušíme špejlí, zda se už těsto nelepí). Po vychladnutí nakrájíme na 8 kousků.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 kusu:

sacharidy: 27g, bílkoviny: 14g, tuky: 14g (z toho 9,5g nenasycených mastných kyselin)


TVAROHOVÉ MINIDORTÍČKY

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 750g odtučněného tvarohu (3 vaničky)
  • 4 celá vejce
  • 300g banánu
  • stévie dle chuti
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa

POSTUP:

Všechny ingredience kromě kakaa rozmixujeme a vzniklou směsí naplníme formičky na muffiny zhruba do poloviny. Do zbylé směsi přidáme kakao, promícháme a navrstvíme na světlou směs do formiček. Pečeme v troubě na 170 stupňů 20-25 minut. Po vychladnutí dáme do lednice a necháme odležet alespoň 12 hodin.

NUTRIČNÍ HODNOTY VŠECH DORTÍKŮ DOHROMADY:

Bílkoviny 118g
Sacharidy 88g
Tuky 26,5g


PROTEINOVÝ MRKVOVÝ DORT

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 4 vejce
  • 3 odměrky proteinu (já dala Matrix příchuť cookies)
  • 2 pol.lžíce třtinového cukru
  • 300g strouhané mrkve
  • 150g špaldové mouky
  • 200ml mléka
  • 1/2 prášku do perníku
  • 50g vlašských ořechů
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 1 sáček citronového cukru (20g)

PŘÍPRAVA:

Vejce vyšleháme s proteinem a cukrem, přidáme mléko, mouku, prášek do perníku, nasekané ořechy a mrkev a zamícháme v těsto. Dáme péct do trouby na 180 stupnů asi na 30 minut. Až nám korpus vychladne, rozřežeme ho na dva kusy a namažeme polovinou krému, který tvoří tvaroh s citronovým cukrem, slepíme půlky dohromady a vrch dortu potřeme zbylým krémem. Rozřežeme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 kusu:

bílkoviny: 20g, sacharidy: 27g, tuky: 8g


ZEBRA DORT

Také míváte večer chuť na sladké? Zde jsme pro vás vymysleli sladkou variantu, kterou si můžete dát v kteroukoliv denní i večerní dobu.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 4 vaničky odtučněného tvarohu
  • 2 bílky
  • 4 vejce
  • 50g pohankové mouky (může být i jiná)
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 60g vanilkového proteinu
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa
  • stévie dle chuti
  • 250ml vody
  • trochu řepkového oleje na vymazání formy

PŘÍPRAVA:

Vyrobíme si dvě těsta (světlé a tmavé).

SVĚTLÉ: 2 vaničky tvarohu, 2 celá vejce, 1 bílek, 25g mouky, 1/2 prášku do pečiva, citrónovou šťávu, vanilkový protein a 100ml vody vyšleháme, vznikne nám řidší těsto.

TMAVÉ:  2 vaničky tvarohu, 2 celá vejce, 1 bílek, 25g mouky, 1/2 prášku do pečiva, kakao, stévii a 150ml vody rovněž vyšleháme.

Do vymazané formy pak střídavě naléváme světlé a tmavé těsto. Pečeme v troubě na 150°C asi 20 minut, pak ubereme na 100°C a pečeme dalších 20 minut, necháme vychladnout v pootevřené troubě, poté dáme do lednice.

Dort krájíme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY JEDNOHO KUSU:

Bílkoviny: 27g

Sacharidy: 10g

Tuky: 5g


ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK

BUDETE POTŘEBOVAT (KORPUS):

  • 300g ovesných vloček
  • 1 kelímek malinový jogurt (Jogobella light)
  • 500g odtučněného tvarohu
  • 1 vanilkový prášek (čokoládový)
  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • stévie sladká dle chuti

BUDETE POTŘEBOVAT (KRÉM):

  • 500g odtučněného tvarohu
  • 4 vejce
  • 1 pudinkový prášek (čokoládový)
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • stévie sladká dle chuti

HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Přicházíme s novým receptem na zpříjemnění dietních snídaní.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 200g jáhlových vloček
  • 200g pohankových vloček
  • 100g proteinu
  • 1,2l vody
  • stévie dle chuti
  • 1 prášek do pečiva
  • pudinkový prášek 45g (libovolná příchuť)
  • 5 vajec
  • 350g hrušek
  • skořice dle chuti

PŘÍPRAVA:

Jáhlové a pohankové vločky nasypeme do větší mísy, přidáme protein, stévii, promícháme a zalijeme 1l vroucí vody. Necháme odležet a vychladnout. Po vychladnutí si v jiné míse vyšleháme vejce, přidáme pudinkový prášek, prášek do pečiva, 0,2l studené vody a postupně zašleháváme odležené vločky. Formu si vymažeme troškou řepkového oleje, vysypeme celozrnnou moukou a vlijeme do ní 1/3 hotového těsta, na tuto vrstvu naskládáme na plátky nakrájenou hrušku, posypeme skořicí a přidáme další 1/3 těsta, opět naskládáme hrušku, posypeme skořicí a dáme poslední 1/3 těsta. Takto připravený koláč vložíme do trouby a pečeme v troubě na 170 stupňů asi 45-50 minut.

Hotový koláč nakrájíme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 KOLÁČE: 

Bílkovinyy: 21g

Sacharidy: 54g

Tuky: 7g

Obsah bílkovin se bude lišit v závislosti na proteinu, který použijete.


ČOKOLÁDOVÝ DORT S KARAMELEM A JAHODAMI

Přinášíme recept na dietní verzi čokoládového dortu.

BUDETE POTŘEBOVAT (KORPUS):

  • 300g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 pudinkový prášek (vanilkový)
  • 0,3l odtučněného mléka
  • 2 polévkové lžíce holandského kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva
  • stévie sladká dle chuti

BUDETE POTŘEBOVAT (KRÉM):

  • 3 vejce
  • 2ks pudinkový prášek (karamelový)
  • 500g odtučněného tvarohu
  • 250g čerstvých nebo mražených jahod

Dort rozdělíme na 8 kusů.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 KUSU:

Sacharidy: 33g

Bílkoviny: 18g

Tuky: 6g 


Jsme stále v kontaktu


Napište nám
netucni@gmail.com

Zavolejte nám
776 216 031
©2015 - NETUČNÍ - všechna práva vyhrazena