Polévky

PIKANTNÍ DÝŇOVÁ POLÉVKA

Nabízíme recept na chuťově nevšední polévku vhodnou do každé diety.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • jedna malá dýně
  • jedna velká mrkev
  • česnek dle chuti
  • sůl, pepř, chilli
  • čajová lžička slunečnicových semínek
  • trochu mléka (cca 1deci na dva litry polévky)

PŘÍPRAVA:

Dýni a mrkev očistíme a nakrájíme. Přidáme česnek a koření. Všechny ingredience kromě mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Uvařenou polévku rozmixujeme a zjemníme přidáním mléka. Krátce provaříme, popřípadě dochutíme. Do talíře s polévkou můžeme přidat pár slunečnicových semínek.


ZELŇAČKA

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • voda
  • 500g zelí kyselé
  • 200g uzené vepřové kýty
  • sůl, pepř, bobkový list a nové koření dle chuti

PŘÍPRAVA:

Do hrnce vložíme na kostičky nakrájené maso, přidáme kyselé zelí, zalijeme vodou a ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem a kořením. Vaříme na mírném ohni cca 40 minut.

 

 


ZELENINOVÁ POLÉVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • voda
  • kořenová zelenina
  • petrželová nať
  • sůl, pepř a koření dle chuti

PŘÍPRAVA:

Do vody přidáme kořenovou zeleninu dle vlastního výběru nakrájenou na větší kusy. Osolíme, přidáme celý pepř a pomalu vaříme na mírném ohni, až zelenina změkne. Poté vývar scedíme, zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme zpátky do vývaru. Dochutíme kořením dle chuti.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 porce:

sacharidy: 10g, bílkoviny: 1g, tuky: 0g


DIETNÍ KULAJDA

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • voda a bujón
  • houby
  • brambory
  • kopr (sterilovaný)
  • mléko
  • ocet
  • sůl

PŘÍPRAVA:

Do vody s bujónem přidáme nakrájené houby, brambory, kopr (dle chuti) a vaříme tak dlouho, až změknou brambory. Pak zjemníme mlékem, zahustíme celozrnnou moukou, chvíli provaříme a dle chuti dosolíme, popř. přidáme ocet.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 porce:

sacharidy: 10g, bílkoviny: 3g, tuky: 1g


ČESNEKOVÁ POLÉVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • voda
  • bujón
  • vajíčko
  • česnek
  • 50g šunky (podíl masa min. 90%)

PŘÍPRAVA:

Do vody dáme bujón a přivedeme do varu. Do talíře/misky rozklepneme vajíčko, které trošku propícháme vidličkou, přidáme prolisovaný česnek (množství dle chuti) a nakrájenou šunku. To vše přelijeme vařícím bujónem.







ZELNÁ „TUKOŽROUTSKÁ“ POLÉVKA

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • voda
  • bujón
  • hlávkové zelí
  • rajčata
  • paprika
  • cibule
  • koření dle chuti (sůl, pepř, česnek, chilli)

PŘÍPRAVA:

Do vody přidáme bujón, nakrájenou zeleninu a vaříme tak dlouho, až nám změkne hlávkové zelí. Poté okořeníme dle vlastní chuti.







BROKOLICOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Někteří lidé jsou velkými fanoušky polévek a oběd bez polévky pro ně není obědem. Mají však strach z toho, že polévky jsou tučné a že mají často nevhodné cukry. A to je velmi často v případě většiny polévek i pravdou. Nabízíme alternativu, která neobsahuje nic tučného, ani žádné cukry, přitom je ale poměrně chutná.

BUDETE POTŘEBOVAT:

  • voda
  • 500g brokolice
  • 2deci mléka
  • bujón
  • sůl, pepř, česnek a muškátový oříšek dle chuti

PŘÍPRAVA:

Do hrnce vložíme na menší kousky nakrájenou brokolici, přidáme bujón, koření a česnek a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud brokolice nezměkne (cca 15-20 minut). Poté polévku rozmixujeme, přidáme mléko, dle potřeby dochutíme a chvíli provaříme.


Jsme stále v kontaktu


Napište nám
netucni@gmail.com

Zavolejte nám
776 216 031
©2015 - NETUČNÍ - všechna práva vyhrazena